CREMA DE AVELÁS
- 150 GRAMOS DE AVELÁS (XA TORRADAS MELLOR)
- 50 GRAMOS DE CACAO PURO 0% AZUCRE
- 50 GRAMOS DE LEITE
- 50 GRAMOS DE AZUCRE (OPCIONAL)
- 50 GRAMOS DE ACEITE DE XIRASOL
- PIZCA DE SAL
- VAINILLA OU CANELA AO GUSTO
PRECÍSASE DUN VASO BATEDOR POTENTE QUE TRITURE MOI BEN AS AVELÁS.
POSTERIORMENTE ENGÁDENSE O RESTO DOS INGREDIENTES E DÁSELLE UNHA BATIDA FINAL A TODO XUNTO PARA QUE LIGUE.
PÓDESE GARDAR EN TARRO DE CRISTAL NA NEVEIRA.
PERFECTA PARA UNTAR, PICAR CON PICATOSTES, ALMORZAR OU MERENDAR.
TOSTA DE AGUACATE
PIZZA
VASIÑO DE IOGUR
BOCADILLO DE ATÚN E PEMENTOS
BOCADILLO DE XAMÓN
BROCHETA DE FROITA
ENSALADA
GALLETAS CASEIRAS
INGREDIENTES (para unha fornada)
·
300 gramos de fariña (trigo, integral, de espelta, de avea, ou incluso podes mezclar varias fariñas,...)
·
200 gramos de margarina ou manteiga (podes usar aceite de oliva, menos cantidade)
·
100 gramos de azucre (usamos panela)
· Para decorar e/ou mesturar: raiadura de limón, de laranxa, coco raiado, améndoas fileteadas, chips da cacao, cacao puro,.....
ELABORACIÓN:
Pesar e mesturar nun bol os tres ingredientes principais.
Usar as mans para ligar e facer unha masa homoxénea.
Facemos pequenas bolas, aplastámolas e decoramos
Meter no forno 10-12 minutos a 200ºC previamente quentado.
·
·
2ª BATIDO DE FROITAS E VERDURAS
Podedes variar as froitas, ainda que este está riquisimo
Paso a paso
Pelamos e cortamos as laranxas
Raiamos a cenoira e cortamos a mazá
E todos para dentro
Licuadora e listo para tomar
1ª TARTA DE MAZÁ
Aquí vos deixamos a receita.
Por si quedou algunha dúbida.......
Ningún comentario:
Publicar un comentario